Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Στο 1,68 ευρώ/λίτρο σκαρφάλωσε η αμόλυβδη βενζίνη

Νέο ρεκόρ σημείωσε την Τετάρτη η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σκαρφαλώνοντας στο 1,68 ευρώ το λίτρο, ενώ η υψηλότερη τιμή έχει εκτιναχθεί στο 1,872 ευρώ/λίτρο.

Σε 13 νομούς της χώρας η μέση τιμή της αμόλυβδης ξεπερνά το....
1,70 ευρώ και κλιμακώνεται μέχρι το 1,807 στην Κεφαλλονιά.
Η μέγιστη τιμή είναι 1,872 ευρώ, επίσης στην Κεφαλλονιά και η ελάχιστη 1,58, στο Άργος.
Αντίστοιχα, για το πετρέλαιο θέρμανσης σε 23 νομούς η μέση τιμή είναι πάνω από 90 λεπτά και φθάνει στην Κέρκυρα μέχρι 95,2.
Η μέγιστη τιμή σε δύο νομούς (Εύβοια και Κυκλάδες) φθάνει στα 99 λεπτά και η ελάχιστη ξεκινά από τα 80 (Βοιωτία και Λάρισα).

Σημειώνεται ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά την Τετάρτη, με αφορμή τις ανησυχίες για την κατάσταση στο Μπαχρέιν.
Το αργό ανήλθε μέχρι τα 98,67 δολάρια το βαρέλι (+1,5%) και το Μπρεντ έως τα 110,54 δολάρια.
Αν συνεχισθεί η ανοδική πορεία του μαύρου χρυσού, τότε ίσως δεν θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις παραγόντων της αγοράς για αποκλιμάκωση τιμών στα καύσιμα τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Ντ. Ρόβλιας δήλωσε ότι «αναμένεται άμεσα ότι η μείωση των τιμών υγρών καυσίμων θα πρέπει να φθάσει στα πρατήρια υγρών καυσίμων και βεβαίως στον καταναλωτή, σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς παρουσιάζουν τις προηγούμενες τρείς ημέρες μικρή κάμψη».
Ο κ. Ρόβλιας συμπλήρωσε ότι «αντίστοιχη κάμψη παρουσιάζεται στις τελικές τιμές υγρών καυσίμων από τα διυλιστήρια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου».

Τέλος, είπε ότι το υπουργείο παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις, ενώ ελέγχει αντίστοιχα τις εσωτερικές διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου