Σελίδες

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο Casey Stoner δοκιμάζει την Honda prototype 2012 στην Jerez




Η HRC δοκίμασε το νέο  πρωτότυπο MotoGP για το 2012 των 1000 cc με αναβάτες  τους Kousuke Akiyoshi και  Shinichi Ito, τον Απρίλιο στην Suzuka της Ιαπωνία. Είχε προγραμματιστεί από τη Repsol Honda Team αυτή την φορά να έχει αναβάτες του κύρους των Dani Pedrosa και Casey Stoner στις δοκιμές στη
Χερέθ αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, μετά από το ατύχημα του Pedrosa στο Le Mans, δεν ήταν δυνατό να λάβει μέρος κι έτσι θα συμμετάσχει μόνο ο Stoner.

Ολοκλήρωσε συνολικά 50 γύρους (221 χιλιόμετρα), χρησιμοποιώντας το πρότυπο 800cc, ελαστικά της Bridgestone αυτής της εποχής, αλλά και τα νέα ελαστικά  για το Πρωτότυπο του 2012.

Αυτή η πρόωρη δοκιμή  μέσα στην σεζόν θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το νέο πρωτότυπο από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. Η HRC έστειλε ανώτερους μηχανικούς από τη Repsol Honda Team στην Χερέθ να συνεργαστεί στενά με τους μηχανικούς Ε & Α και τον C. Stoner. Το νέο Πρωτότυπο του 2012 είναι βασισμένο στην σημερινή RC212V και την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την τελευταία φάση των 800cc  στα MotoGP. Η HRC άρχισε τις εργασίες της στα τέλη του 2009, όταν ανακοινώθηκαν οι νέοι κανονισμοί για το 2012 για την κατηγορία του MotoGP, δηλώνοντας  τα κυβικά των 1000cc και 4 κυλίνδρους κινητήρες.

Ένα σημαντικό θέμα για τους  κινητήρες 1000cc θα είναι η κατανάλωση καυσίμου, καθώς και πάλι το 2012, οι μηχανές θα κρατήσουν τα ρεζεβουάρ των 21 λίτρων . Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η Repsol έστειλε πρόσφατα ομάδα εμπειρογνωμόνων στην Ιαπωνία για να δοκιμάσει  ειδικά καυσίμα και λιπαντικά για τη νέα μοτοσικλέτα. Οι μηχανικοί στο Κέντρο Τεχνολογίας της Repsol επικεντρώνονται σε ένα καύσιμο που δεν θα προσφέρει μόνο τη βέλτιστη απόδοση των καυσίμων, αλλά και τη μέγιστη απόδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου