Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα: Ducati 1199 Panigale !!!!!


Για άλλη μία φορά οι Ιταλοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να δημιουργήσουν μία απόλυτα ποθητή και κορυφαία στα χαρτιά superbike. Τη Ducati 1199 Panigale. Αδύνατο; Κι όμως!

Ξεκινώντας από λευκό χαρτί, οι στόχοι των μηχανικών ήταν να δημιουργήσουν μία μοτοσικλέτα 10 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο, αν σκεφτεί κανείς και την ταχύτητα με την οποία προχωρά η τεχνολογία. Εκεί που τα πράγματα περιπλέκονται και κάνουν όλο το ιταλικό project άκρως εντυπωσιακό, είναι ο δεύτερος στόχος. Αύξηση της ισχύος κατά 25 ολόκληρους ίππους (!) από την ίδια χωρητικότητα, αλλά και σαφώς καλύτερη αξιοπιστία που να αντικατοπτρίζεται και στα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των σέρβις. Βάλτε στην εξίσωση και τα νέα ηλεκτρονικά που θα έπρεπε να λειτουργούν στη εντέλεια και να καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο και τότε έχετε μπροστά σας το ιταλικό project που δείχνει να δημιουργήθηκε «χωρίς συμβιβασμούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Ducati και καταφέρνει να εντυπωσιάζει σε κάθε του λεπτομέρεια.

Πλαίσιο: Στροφή 180 μοιρών
Για τη νέα της εκπρόσωπο στα Superbike, η Ducati άφησε στην άκρη το σήμα κατατεθέν πλαίσιο χωροδικτύωμα και υιοθέτησε τη λύση του αλουμινένιου μονοκόκ που χρησιμοποιούσε και στα MotoGP τα τελευταία χρόνια. Η χρήση του μικροσκοπικού πλαισίου ήταν μόνο η αρχή για τη σημαντική μείωση του βάρους που επετεύχθη στην 1199. Το τελευταίο παίζει και το ρόλο του φιλτροκουτιού και αποτελεί μόνο ένα μέρος του γενικότερου «πλαισίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου