Σελίδες

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Επιτέλους κάνετε χρήση της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας!



Αρχικά, άσχετα αν στον δρόμο όλοι είναι έξω με τα αυτοκίνητα και τα παραμύθια περί δήθεν οικονομικής κρίσης καθώς και χρήσης των ΜΜΕ καλά κρατούν....θα ήθελα να επισημάνω ένα γεγονός που όσο περνάει ο καιρός όλο και χειροτερεύει.
Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει ο νεοελληνάρας ότι ο δρόμος δεν είναι το σαλόνι του που αράζει και κάνει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι.
Πέρα τις αμέτρητες παραβάσεις, που συνεχώς κάνει, δεν εννοεί να καταλάβει ότι η αριστερή λωρίδα, ή και η μεσαία αν είναι τρεις, δεν είναι για παιχνίδι και για να πηγαίνουμε "περπατώντας" καθυστερώντας τους λοιπούς οδηγούς. Άλλωστε ο ΚΟΚ σαφώς τις ορίζει ως λωρίδες προσπέρασης με άμεσο επακόλουθο την επαναφορά στην δεξιά λωρίδα.
Αυτό ισχύει είτε πρόκειται για αυτοκινητόδρομο είτε για άλλον κύριο δρόμο.
Επιτέλους, νεοελληνάρα κατάλαβε ότι ο δρόμος δεν σου ανήκει και δεν μπορείς να κινείσαι όπως εσύ γουστάρεις. Τα μποτιλιαρίσματα και τα ατυχήματα κατά μεγάλο ποσοστό οφείλονται στην ηλίθια αυτή νοοτροπία σου και δεν μπορείς να συντηρείς μία τέτοια αρρωστημένη κατάσταση μόνο και μόνο γιατί δεν έχεις τον πολιτισμό να καταλάβεις ότι ενοχλείς και ότι η δεξιά λωρίδα είναι η ιδανική και σύννομη περίπτωση για την χαμηλή ταχύτητα οδήγησης που εγώ δέχομαι ότι θες να τηρείς για τους δικούς σου λόγους (μη γνώση οδήγησης, φόβος, προσωπική στάση κλπ).
Ας τελειώνει επιτέλους αυτό το παραμύθι κι ας συνετιστούν οι όποιοι αδιάφοροι και αναίσθητοι συμπολίτες μας που, κατά κόρον, οδηγούν έτσι καταστροφικά.
Επειδή δε πολλοί από αυτούς το παίζουν και δήθεν αγανακτισμένοι με τους πολιτικούς, ας κοιτάξουν πρώτα πόση αγανάκτηση προκαλούν οι ίδιοι στους συμπολίτες τους που δεν σέβονται όχι μόνο με την καταστροφική οδήγησή τους αλλά και με τον εν γένει απολίτιστο τρόπο ζωής τους.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου