Σελίδες

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Το νέο Mini Coupe

ΔΕΙΤΕ: Οι πρώτες επίσημες εικόνες

Μετά από πολύ καιρό και άλλες τόσες φωτογραφίες με καμουφλάζ, η Mini έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου της Mini Coupe. Πρόκειται για ένα super sport αυτοκίνητο με compact διαστάσεις. Στο ξεχωριστό του design διακρίνονται έντονα η χαμηλή οροφή με την κωδική ονομασία «helmet roof», οι χαμηλωμένες εμπρός κολόνες, οι στρογγυλεμένες γυάλινες επιφάνειες περιφερειακά, αλλά, πάνω απ’ όλα, ο τρίτος όγκος που το καθιστά μοναδικό στη γκάμα της εταιρείας....


Στην πραγματικότητα το προφίλ του αυτοκινήτου είναι χαμηλότερο κατά 52 χιλιοστά από το κλασσικό Mini ενώ, για πρώτη φορά, την αεροδυναμική φροντίζει ένα ενσωματωμένο στο πίσω καπό σπόιλερ που αναπτύσσεται ηλεκτρικά μετά τα 80 χλμ./ώρα.


Εσωτερικό
Το εσωτερικό, και αυτό για πρώτη φορά, είναι αυστηρά 2θέσιο, γεγονός που δίνει πλεονέκτημα στο χώρο αποσκευών, αφού η χωρητικότητά του μπορεί να επεκταθεί και στο χώρο των επιβατών, πίσω από τις μπροστινές θέσεις. Σε συνδυασμό με το μεγάλο άνοιγμα τις πίσω πόρτας, η φόρτωση καθίσταται μια εύκολη υπόθεση. Παράλληλα, στο σπορτίφ εσωτερικό οι καθήμενοι εμπρός έχουν έξτρα αέρα για τα κεφάλια τους, αφού, παρά την χαμηλωμένη οροφή, υπάρχουν δύο οβάλ κοιλώματα στην οροφή εσωτερικά.




Οδική συμπεριφορά

Όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά, στόχος είναι η οδηγική ευχαρίστηση και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ρυθμιστεί η ανάρτηση, η δομή του αμαξώματος, αλλά και η κατανομή βάρους στους δύο άξονες. Το ηλεκτρικό τιμόνι και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (DSC) ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθεται και ηλεκτρονικό μπλοκέ (EDLC) που όμως είναι στάνταρ στην έκδοση John Cooper Works.



Κινητήρες

Κάτω από το καπό υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις κινητήρων. Πιο συγκεκριμένα, η βασική έκδοση βενζίνης είναι η Cooper με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων και απόδοση 122 ίππους. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 9.0 δλ. και η τελική ταχύτητα σταματά στα 204 χ.α.ω. Η μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου είναι τα 5,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων είναι τα 127 γρ./χλμ. Στην έκδοση Cooper S ο κινητήρας 1,6 λίτρων με υπερτροφοδότηση αποδίδει 184 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής στις 1.600 σ.α.λ. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε 6,9 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα είναι τα 230 χ.α.ω. Η μέση κατανάλωση είναι τα 5,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι τα 136 γρ./χλμ. Η ταχύτερη έκδοση είναι η John Cooper Works με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων να αγγίζει τους 211 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και τα 260 Nm ροπής στις 1.850 σ.α.λ. Τα 0-100 χ.α.ω. έρχονται σε μόλις 6,4 δλ, ενώ η τελική ταχύτητα σταματά στα 240 χ.α.ω. Η μέση τιμή κατανάλωσης είναι τα 7,1 λίτρα/100 χιλιόμετρα με τους ρύπους CO2 να είναι τα 165 γρ./χλμ. Η μοναδική έκδοση πετρελαίου ονομάζεται Cooper SD και χρησιμοποιεί 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο με 143 ίππους και μέση κατανάλωσης μόλις 4,3 λ./100 χλμ.






Πηγή : http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου