Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Ducati κάνει ντεπούτο της GP11.1 στο Assen GP.


Η Ducati είναι μια από τις εταιρείες που εργάζεται σκληρά στις δοκιμές, και ειδικότερα στην εξέλιξη. Μαρτυρείται από τον αριθμό των δοκιμών-ανάπτυξης που πραγματοποίησε με την GP11, με τον V.Rossi να βοηθάει σε αυτό μετά την απογοητευτική σεζόν του μέχρι τώρα.
(φήμες λένε πως ο χορηγός Phillip Morris δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα των υψηλόμισθων πρωταθλητών), έτσι η Ducati αποφάσισε να προσφύγει στο επόμενο GP που θα πραγματοποιηθεί στο Assen αυτό το σαββατοκύριακο, να δοκιμάζει μια νέα έκδοση της GP11 όπου την ονόμασαν GP11.1.

Η GP11.1 είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σασί ( της Ducati GP12 ) και διαθέτει επίσης το DST (Ducati Seamless Transmission), που έχει εμπνευστεί από τα αρχικά αμφιλεγόμενο DCT της Honda (διπλό συμπλέκτη).

Η Ducati δήλωσε:

"Αποφασίσαμε να τρέξει η GP11.1, η οποία είναι μια μηχανή 800cc σε ένα σασί της GP12, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης μας της μηχανής του επόμενου έτους, μέσα στους αγώνες και επίσης να παρέχει στους αναβάτες μας μια καλύτερη βάση για το τρέχον πρωτάθλημα", δήλωσε ο τεχνικός - αφεντικό της Ducati Filippo Preziosi.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Valentino ακόμα δεν έχει πιστεί ότι η GP11.1, θα μπορούσε να απαιτήσει κάποιους καλούς αγώνες για να επωφεληθεί η ομάδα, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με την νέα έκδοση γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα σημαντικό βήμα για την διαδικασία της ανάπτυξή μας. Η επόμενη γενιά του κιβωτίου ταχυτήτων μας από την άλλη πλευρά είναι μια λύση που πιστεύουμε ότι θα είναι μια άμεση βελτίωση. Η Ducati Corse θα συνεχίσει να μελετά περαιτέρω καινοτομίες, τόσο για το τρέχον έτος και για το 2012. "

1 σχόλιο: