Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ένα αυτοκίνητο που δεν «κολλάει» πουθενά.

ΔΕΙΤΕ: Το πιο «σκληροτράχηλο» αμάξι

Το όνομα του ανίκητου αυτού γίγαντα είναι Marauder και αν και προορίζεται για στρατιωτική χρήση μπορεί κάποιος να το αποκτήσει αρκεί να διαθέσει 336.197 ευρώ.

Το εν λόγω όχημα δοκιμάστηκε από την ομάδα της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου, Top Gear, στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πέρασε με επιτυχία μια σειρά αρκετά σκληρών δοκιμασιών όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθεί.

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες ήταν αυτή, στην οποία ο παρουσιαστής τοποθέτησε πλαστική εκρηκτική ύλη 3 κιλών κάτω από το αυτοκίνητο, και αυτό μόλις που γρατσουνίστηκε, αλλά πέρασε τη δοκιμασία με επιτυχία και μοναδική απώλεια ένα σκασμένο λάστιχο. Στην ίδια δοκιμασία ένα hummer έγινε κυριολεκτικά κομματάκια.

Σε μία άλλη το Marauder πέρασε μέσα από τούβλινους τοίχους, λες και ήταν χάρτινοι, αφού ούτε που μείωσε τη ταχύτητα του, ενώ ρυμούλκησε και με ιδιαίτερη ευκολία και την νταλίκα που το μετέφερε. Τέλος προτού το πάρουν για μια βόλτα στην άγρια φύση της Αφρικής, για σαφάρι, επέδειξαν και με πόσο ευκολία μπορεί να καβαλήσει δύο αυτοκίνητα, αφήνοντάς τα παλιοσίδερα στο πέρασμά του.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, έχει μήκος 6 μέτρα και ύψος σχεδόν 3 μέτρα. Από πλευρά ιπποδύναμης παράγει 290 ίππους, με τελική ταχύτητα αυτή των 113 χιλιομέτρων την ώρα. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ότι δεν ανοίγουν τα παράθυρα πάχους 9 εκατοστών, υπάρχουν ωστόσο μικρά ανοίγματα πάνω σε αυτά για να παίρνετε τον αέρα σας. Μη βιαστείτε να τα κακολογήσετε ωστόσο, μιας και μπορούν να αντέξουν χειροβομβίδες. Τέλος έχει χωρητικότητα 8 ατόμων, και ειδικούς χώρους για οπλισμό.


Πηγή : http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου