Σελίδες

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Κλείσιμο κεντρικού αυτοκινητόδρομου απειλεί να παραλύσει το Λος Άντζελες.

Για τους κατοίκους του Λος Άντζελες, το θέαμα είναι εξωπραγματικό: O αυτοκινητόδρομος 405 είναι εντελώς άδειος
Ένα κομμάτι 16 χιλιομέτρων σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους των ΗΠΑ μετατράπηκε το Σαββατοκύριακο σε δρόμο-φάντασμα. Τα έργα διαπλάτυνσης αναμένεται να δημιουργήσουν τόσο μεγάλο μποτιλιάρισμα ώστε οι αρχές του Λος Άντζελες ζήτησαν τη συνδρομή διασημοτήτων για να προειδοποιήσουν τους οδηγούς.

Το κλείσιμο του δρόμου για το διήμερο θεωρείται τόσο απειλητικό συμβάν ώστε βαφτίστηκε «Carmageddon» -συνδυασμός των λέξεων «αυτοκίνητο» και «Αρμαγεδδών».

Η αναστάτωση είναι όντως μεγάλη, δεδομένου ότι κάθε μέρα μισό εκατομμύρια οχήματα περνούν από τον αυτοκινητόδρομο 405, ο οποίος συνδέει τη Νότια Καλιφόρνια με το βόρειο τμήμα της πολιτείας και εξυπηρετεί μεταξύ άλλων τις πλούσιες γειτονιές του Μπελ Έαρ και του Μπέβερλι Χιλς.

Φαίνεται όμως ότι οι προειδοποιήσεις έπιασαν τόπο, και οι οδηγοί αναφέρουν ότι οι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν άδειοι το πρωί του Σαββάτου.

Πολλοί κάτοικοι, εξάλλου, προτίμησαν να ταξιδέψουν με το αεροπλάνο: Η αεροπορική εταιρεία JetBlue ξεπούλησε σε τρεις ώρες τα εισιτήρια των 3 δολαρίων που διέθεσε για έκτακτες πτήσεις από το βόρειο αεροδρόμιο της πόλης στο νότιο αεροδρόμιο -μια απόσταση 40 χιλιομέτρων.

Οι αρχές της πόλης ενημέρωναν εδώ και μέρες τους κατοίκους με κάθε μέσο: μηνύματα σε διαφημιστικές πινακίδες, τηλεοπτικά σποτ, ακόμα και προειδοποιήσεις από διασημότητες μέσω των λογαριασμών τους στο Twitter.

Στην κοινωνική αυτή προσφορά συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Lady Gaga, ο Τομ Χανκς και ο Άστον Κούτσερ.

Στις εργασίες του Σαββατοκύριακου θα κατεδαφιστεί τμήμα μιας γέφυρας στον διάσημο ορεινό δρόμο του Μαλχόλαντ Ντράιβ.

Σε ένα χρόνο, ο δρόμος θα πρέπει να ξανακλείσει για να συνεχιστούν τα έργα διαπλάτυνσης, συνολικού κόστους 1,2 δισ. δολαρίων.

Πηγή:  tro-ma-ktiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου