Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η βελτίωση του Mini Countryman.

Αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και στα μηχανικά μέρη

Πέρα από δημοφιλές, το Mini είναι ένα αυτοκίνητο περιζήτητο από τους οίκους βελτιώσεων σε όλη την Ευρώπη. Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή, που βασίζεται στο Mini Countryman παρουσίασε πριν λίγες μέρες ο ιταλικός οίκος tuning, Romeo Ferraris.


Ο ιταλικός οίκος Romeo Ferraris συνεργάσθηκε λοιπόν με την ΟΖ Racing, την Yokohama και το MiniGarage για την παρουσίαση αυτή της βελτιωμένης έκδοσης του Mini Countryman, που φέρει την ονομασία 150° Anniversario. Και όσοι αναρωτιούνται γι’ αυτό το 150° Anniversario να κάνουμε την απαραίτητη διευκρίνιση πως η εταιρία δημιούργησε το συγκεκριμένο Mini για τον γιορτασμό των 150 χρόνων από την ενοποίηση της Ιταλίας.


Βασισμένο στο Mini Countryman S, το βελτιωμένο μοντέλο διαθέτει ένα κιτ αναβάθμισης του κινητήρα από την Romeo Ferraris το οποίο προσθέτει 43 hp και 88 Nm ροπής στον 1.6 λίτρου turbo κινητήρα. Η ιπποδύναμη μετά από αυτές τις βελτιώσεις φθάνει τους 227 ίππους.


Εκτός από την επιπλέον ισχύ, το Romeo Ferraris Mini Countryman διαθέτει επίσης ένα τροποποιημένο σύστημα ανάρτησης, φρένα Brembo με δίσκους 328x28 mm, 19 ιντσών OZ Racing Superleggera III σφυρήλατες ζάντες και τα ελαστικά Yokohama Advan Sport.


Για να επιτευχθεί η επιπλέον ισχύς από τον κινητήρα του Mini Countryman S, η Romeo Ferraris εγκατέστησε ένα νέο φίλτρο αέρα με πιο ελεύθερη ροή και αναβαθμισμένο intercooler. Συγχρόνως έχει αλλάξει η χαρτογράφηση του κινητήρα και η εξάτμιση.


Πέρα πάντως από τις βελτιώσεις στον μηχανικό τομέα, το Romeo Ferraris Mini Countryman … προδίδεται και από μια σειρά στοιχείων τόσο στην εξωτερική όσο και την εσωτερική του εμφάνιση. Ξεχωρίζει η χρωμιωμένη οροφή, τα μπλε ματ αυτοκόλλητα, οι διακοσμητικές λωρίδες χρωμίου, τα νίκελ αλλά και οι σκουρόχρωμοι καθρέφτες και προβολείς. Για το εσωτερικό του Mini Countryman, η Romeo Ferraris χρησιμοποίησε μια δερμάτινη ταπετσαρία με μπλε ραφές και τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας ραμμένα στη πλάτη των καθισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου