Σελίδες

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Hayden: «Δεν ξέρω πότε θα έχω το νέο εμπρός μέρος»

Χρειάζεται χρόνος για να κατασκευαστεί.
 

Σε δηλώσεις του, ο Nicky Hayden είπε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει πότε θα τοποθετηθεί στην μοτοσυκλέτα του το νέο εμπρός μέρος το οποίο λειτούργησε αποτελεσματικά σε αυτή του Valentino Rossi στο Brno.
Και οι δύο αναβάτες της Ducati παραπονούνταν τόσο από τις πρώτες περσινές δοκιμές όσο και από την αρχή της χρονιάς για έντονη υποστροφή της Desmosedici αλλά με τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα φάνηκε ότι το πρόβλημα μειώθηκε.

Το νέο εμπρός τμήμα του πλαισίου είναι μικρότερης ακαμψίας σε σχέση με αυτό που έχει ο Hayden και με έκκεντρες ρυθμίσεις αλλάζει ευκολότερα τη γεωμετρία του μπροστινού συστήματος της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με τον Rossi, αυτό του έδωσε καλύτερη αίσθηση του μπροστινού λάστιχου και έτσι τώρα φρενάρει καλύτερα μέχρι βαθειά μέσα στην στροφή. Ωστόσο το πρόβλημα της υποστροφής, αν και μικρότερο, παραμένει.

Όμως η GP11.1 με τη οποία θα λάβει μέρος στην Ινδιανάπολη ο Hayden δεν θα διαθέτει τη νέων ρυθμίσεων εμπρός ανάρτηση. Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:
«Οδήγησα για λίγες ώρες την μοτοσυκλέτα με αυτή (φωτ. 1) και ήταν μια μικρή αλλά σημαντική βελτίωση. Όμως δεν είχαμε διαθέσιμα πολλά μηχανικά μέρη και έπρεπε να την επιστρέψω. Έστριβε καλύτερα και βελτιώθηκε η αίσθηση στο εμπρός μέρος. Χρειάζεται χρόνος για να κατασκευαστούν περισσότερα μηχανικά τμήματα και δεν γνωρίζω πότε θα τα έχω και στη δική μου μοτοσυκλέτα. Πάντως είναι μια σημαντική βοήθεια».

Πηγή: www.motograndprix.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου