Σελίδες

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Πωλείται η McLaren του Ayrton Senna!

Πρόκειται για το μονοθέσιο με το οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα του 1991

Ως γνωστόν, για πολλούς ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1. Δεκαεφτά χρόνια μετά το θάνατο του, ο οίκος δημοπρασιών Coys θα προχωρήσει στον πλειστηριασμό του ιστορικού μονοθέσιου με το οποίο ο Ayrton Senna στέφθηκε τελευταία φορά πρωταθλητής.

Πρόκειται για το μονοθέσιο της McLaren με κωδικό MP4/6 του Ayrton Senna με το οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα του 1991. Το αυτοκίνητο αποσυναρμολογήθηκε το 1992 από την ίδια τη McLaren και αργότερα δόθηκε στον καλλιτέχνη Jay Burridge ο οποίος χρησιμοποίησε τα βασικά μέρη του για να δημιουργήσει το «γλυπτό» της φωτογραφίας.



Θυμίζει περισσότερο κομμάτια από συναρμολογούμενο όχημα, όπως αυτά που μπορεί να αγοράσει ο καθένας μας και να φτιάξει διακοσμώντας το γραφείο του, όμως το συγκεκριμένο είναι σε κλίμακα 1:1, και έχει τη διαφορά ότι έχει κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1991! Το εντυπωσιακό δημιούργημα θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Coys σε σχετικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πίστα του Nurburgring στις 13 Αυγούστουμεταξύ 30.000 και 80.000 λιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου