Σελίδες

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Η «πράσινη» έκδοση του Hummer.


Ήρθε ο ηλεκτροκίνητος αντικαταστάτης του θηριώδους SUV

Το Hummer, γνωστό για το μέγεθος του αλλά και την ιδιαίτερα αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, απέκτησε ένα οικολογικό «συγγενή». Πρόκειται για το MEV Hummer HX το οποίο και είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο.

Παρόλο που στην κωδική ονομασία του περιλαμβάνεται και η λέξη «Hummer», στην πραγματικότητα, οι διαφορές του με το θηριώδες SUV κάθε άλλο παρά ασήμαντες είναι.

Αρχικά, το μέγεθος του νέου 4x4, είναι κατά πολύ μικρότερο από το αυθεντικό Hummer. Έχει μήκος 3 μέτρα και πλάτος 1,5, είναι δίθυρο και μέσα σ’ αυτό μπορούν να χωρέσουν δύο επιβάτες. Οι τεράστιες ποσότητες βενζίνης ή πετρελαίου που καταναλώνει το Hummer, αντικαταστάθηκαν από μπαταρίες οι οποίες με μία φόρτιση μπορούν να κινήσουν το όχημα για 160 χλμ. Η ηλεκτροκίνηση, έχει ως αποτέλεσμα το MEV Hummer HX να έχει μηδενικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους. Τέλος, το κόστος του είναι περίπου 11.500 ευρώ, κατά πολύ μικρότερο από το αυθεντικό Hummer.

Το νέο οικολογικό αυτοκίνητο, κυκλοφορεί σε διάφορες χρωματικές εκδόσεις όπως μαύρο, μπλε, άσπρο αλλά και πορτοκαλί!

Η General Motors, σταμάτησε την παραγωγή του πρωτότυπου Hummer το 2010, εξαιτίας των επικρίσεων που δέχθηκε για τον αντι-οικολογικό χαρακτήρα του, με την υψηλή κατανάλωση και τις συνακόλουθες αυξημένες εκπομπές ρύπων. Η κατασκευή του, βασίζονταν σε στρατιωτικό όχημα και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1992. Τις υψηλότερες πωλήσεις, σημείωσε το 2006 καθώς τότε πουλήθηκαν 71.524 οχήματα παγκοσμίως, έχοντας ήδη γίνει διάσημο και εξαιτίας των διασημοτήτων που το οδηγούσαν, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπέκαμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου