Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα καρτ ξανάρχονται το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα [video]

Με 70 συμμετοχές καρτ, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και υποσχέσεις για πλούσιο αγωνιστικό και όχι μόνο θέαμα...
θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί το 3οΔιεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας.

Η πόλη της Πάτρας φιλοξενεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έναν αγώνα καρτ στους δρόμους της. Όντας η πρώτη και μοναδική πόλη στη χώρα μας που τόλμησε κάτι τέτοιο, δανείζει και φέτος τους δρόμους του ιστορικού της κέντρου, μετατρέποντάς το για δύο ολόκληρες μέρες σε κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το P.I.C.K. BP Ultimate (Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου, έγινε πλέον θεσμός και στόχο έχει κάθε χρόνο να γίνεται καλύτερο.

Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τον τρόπο που οδηγεί ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής καρτ Jonathan Thonon , που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους έλληνες οδηγούς της κατηγορίας Super. Συνολικά 70 οδηγοί θα πάρουν μέρος στις τέσσερις τελικά κατηγορίες του P.I.C.K. BP Ultimate, (MINI, LOUX, BP - 125 και SUPER), αφού η JUNIOR δεν κατάφερε να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό οδηγών. Έτσι έχουμε 11 συμμετοχές στην κατηγορία MINI, 24 στην κατηγορία LOUX, 14 για την BP - 125 και 21 για την κατηγορία SUPER. Πριν από κάθε αγώνα το μοναδικό Peugeot RCZ των 200 ίππων θα μπαίνει στην πίστα ανακοινώνοντας την έναρξή του.

Το αγωνιστικό μέρος του 3ου P.I.C.K. BP Ultimate ξεκινά το Σάββατο το πρωί με τις ελεύθερες δοκιμές. Για πρώτη φορά λοιπόν θα παρακολουθήσουμε Σιρκουΐ Ποδηλασίας στο κέντρο μιας Ελληνικής πόλης, με τα μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου της Πάτρας να δείχνουν την μυϊκή δύναμη του ανθρώπου απέναντι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το σιρκουΐ Criteriums όπως ονομάζετε θα είναι διάρκειας 40 στροφών (περίπου 40 χιλιομέτρων) και θα συμμετέχουν αθλητές δύο κατηγοριών Ανδρών - Εφήβων (κοινή κατηγορία) και Μάστερς κατηγορία Α (30-39) ετών - Β (40-49) και Γ (50-59), σε ένα κοινό αγώνα.

Παράλληλα θα υπάρχουν πολλές ακόμα εκδηλώσει και σόου για τους θεατές που θα παραβρεθούν εκεί, όπως η εντυπωσιακή επίδειξη ακροβατικών αυτοκινήτων της ιταλικής ομάδας StuntShow Motori, με τις BMW της να εκτελούν ασκήσεις ακριβείας με ταχύτητα μέσα στην πίστα και ένα τέταρτο μέλος της να κάνει...τούμπες με το φορτηγό του στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Εκεί θα παραβρεθεί και ο δύο φορές πρωταθλητή Ελλάδας Αποστόλης Παπαλεξόπουλος να κάνει επίδειξη Drift καίγοντας τα λάστιχά του, καθώς και ο έλληνας νικητής του Dakar 2003 στην κατηγορία των 400cc, Βασίλης Ορφανός, να κάνει μερικούς γύρους με την χειροποίητη Aprilia RXV 450cc.

Η Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 & Συναφή θα παρελάσει στην πίστα με τα μοντέλα - σταθμό στην ιστορία της Fiat, η Formula Gloria της ιταλικής κατασκευάστριας εταιρίας αγωνιστικών μονοθεσιών θα κάνει μερικούς γύρους μαζί με την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, που φέτος κατασκεύασε ένα νέο όχημα τύπου Formula για να πάρει μέρος σε μια σειρά διαγωνισμών του είδους στο εξωτερικό, αλλά και η ομάδα Formula Student/SAE του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το όχημα Νaughty Susie.

Η «Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας Πάτρας» και τα μέλη της Λέσχης Φίλων Vespa Αχαΐας θα ξυπνήσουν μνήμες και εικόνες από το παρελθόν. Το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην πίστα

λιλιπούτειοι οδηγοί της κατηγορίας Kart baby και όχι μόνο, αφού μερικούς γύρους θα κάνουν και όσοι μικροί φίλοι βρεθούν στο κέντρο της πόλης με το κράνος και το ποδήλατό τους. Τέλος η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου PICK BP Ultimate και ο καλλιτεχνικός σύλλογος Patra starts CRAFTing συνεργάζονται στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, κάτω από την πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου