Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Νέος τύπος κινητήρα χωρίς βαλβίδες.

Έκπληξη κάνει ένας νέος τύπος κινητήρα, που ονομάζεται Duke, και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα ότι είναι αξονικός, με 5 κυλίνδρους, 3 ψεκαστήρες (injectors), είναι τετράχρονος, και δεν έχει βαλβίδες! O καινοτόμος κινητήρας της Duke από τη Νέα Ζηλανδία
O καινοτόμος κινητήρας της Duke από τη Νέα Ζηλανδία
Έκπληξη κάνει ένας νέος τύπος κινητήρα, που ονομάζεται Duke, και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως για παράδειγμα ότι είναι αξονικός, με 5 κυλίνδρους, 3 ψεκαστήρες (injectors), είναι τετράχρονος, και δεν έχει βαλβίδες!
Η εταιρεία Duke της Νέας Ζηλανδίας έχει στο παρελθόν παρουσιάσει τους κινητήρες που ονομάζουμε «αξονικούς», όμως αυτή η εφαρμογή μοιάζει να είναι η περισσότερο ρεαλιστική όσο και βιώσιμη. Μπορεί να παρουσιάστηκε στην έκθεση αεροπορικής τεχνολογίας στην πόλη Oshkosh του Wisconsin των ΗΠΑ, όμως κανείς αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατη η χρήση του και σε άλλες εφαρμογές.

Οι κύλινδροι υπάρχουν όπως σε οποιονδήποτε άλλο κινητήρα τους χρησιμοποιεί, και η λειτουργία τους παραμένει φυσικά παλινδρομική, όμως και οι 5 κατά κάποιο τρόπο «εδράζονται» σε μια μεγάλη βάση που περιστρέφεται και μεταφέρει την ενέργεια αυτή στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ένα από τα πολύ σημαντικά οφέλη που πρέπει να έχει αυτός ο κινητήρας σύμφωνα τουλάχιστον με το αμερικάνικο site, είναι η σημαντική μείωση των κραδασμών σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κινητήρα, καθώς και η αξιοπιστία λόγω μειωμένων μηχανικών μερών.

Παρακολουθήστε το άκρως εντυπωσιακό βίντεο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου