Σελίδες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Toseland: «Το MotoGP πρέπει να συνεχίσει για τον Simoncelli»

Αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν
Ο James Toseland, ο πρώην αναβάτης του MotoGP και του WSBK, σχολίασε το τραγικό δυστύχημα του Marco Simoncelli. Ο Βρετανός οδηγός ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τους αγώνες εξαιτίας τραυματισμού του στο χέρι του, είπε ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να αποφευχθεί το ατύχημα και τόνισε:
«Ήταν ένα φρικτό ατύχημα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για να κάνουμε το σπορ ασφαλέστερο. Το ύστατο τίμημα είναι ότι χάνεις την ζωή σου. Είναι μια επικίνδυνη δουλειά. Ο Marco ήταν αρεστός απ’ όλους και όλοι τον ζήλευαν για το χτένισμά του, το χάρισμά του και την θέλησή του για νίκη. Ήταν αξιαγάπητος, χαμηλών τόνων εκτός πίστας, αλλά όταν έβαζε το κράνος του γινόταν ο πιο άγριος διεκδικητής της νίκης. Ήταν ένας μεγάλος Πρωταθλητής και έμοιαζε με σούπερσταρ στο MotoGP.»

O Toseland αναφέρθηκε και στον Colin Edwards, τον πρώην ομόσταυλό του, που ενεπλάκη στο συμβάν και τόνισε:
«Ο Colin ήταν άτυχος επειδή βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε οδηγός αλλά έτυχε να είναι αυτός. Του έστειλα μήνυμα στο οποίο του είπα τι σκέφτομαι γι’ αυτόν. Πρέπει να αισθάνεται χάλια αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Τέτοια συμβάντα γίνονται τόσο γρήγορα και είναι σπάνια χάρη στον εξοπλισμό ασφαλείας που έχουμε. Θα πάρει λίγο καιρό όμως νομίζω ότι ο Colin θα μπορέσει να συνεχίσει και να το ξεπεράσει.»

Τέλος ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα WSBK τόνισε ότι το Πρωτάθλημα του MotoGP πρέπει να συνεχιστεί κανονικά και επισήμανε:
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να συνεχιστεί και αυτό θα είναι μια μεγάλη τιμή για τον Marco. Oι αγώνες μοτοσυκλετών είναι ένα υπέροχο άθλημα το οποίο αγαπούν πολλοί. Αυτό που συνέβη ήταν σοκαριστικό αλλά πρέπει να συνεχίσουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου