Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πέφτει η αυλαία στην Βαλένθια

Στην πίστα Ricardo Tormo θα δοθεί η τελευταία φετινή παράσταση στο πρωτάθλημα των MotoGP.
Το μεγαλύτερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών στον κόσμο συγκέντρωσε και φέτος τα βλέμματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά οι σκέψεις όλων στο τελευταίο αυτό Grand Prix δεν θα μπορούσαν να μην είναι στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μάρκο Σιμοντσέλι.

Η ομάδα μάλιστα της Gresini έχει επιβεβαιώσει ότι θα είναι κανονικά στον αγώνα, με το γκαράζ ανοιχτό, αλλά μόνο με την μηχανή του Μάρκο να στέκει εκεί σαν φόρο τιμής στον Ιταλό αναβάτη.
Ο πρωταθλητής για φέτος δεν είναι άλλος από τον Κέισι Στόνερ, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές θέσεις που παίζονται πίσω από αυτόν.

Ο Χόρχε Λορένθο επίσης έχει «κλειδώσει» την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη, άσχετα με το αν πάρει ή όχι μέρος στον αγώνα, ανάλογα με το πώς θα πάει η αποθεραπεία του στο εγχειρισμένο του δάχτυλο, μετά το ατύχημα που είχε στο Phillip Island.
Πιο πίσω, στην τρίτη θέση, αναμένονται μάχες με τις Repsol Honda των Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Ντάνι Πεδρόσα να έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών. Ο Ιταλός θα θέλει ένα καλό αποτέλεσμα και μία θέση ψηλά στην γενική κατάταξη πριν αποχωρήσει για την Tech 3 τον επόμενο χρόνο.
Από την άλλη ο Μπεν Σπις θέλει να επιστρέψει στις καλές επιδόσεις μετά από ένα δύσκολο αγώνα στην Σεπάνγκ και να καταφέρει να πιάσει την πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη με τον Βαλεντίνο Ρόσι να τον καταδιώκει και τον ομόσταβλό του, Νίκι Χέιντεν, να είναι επίσης στο παιχνίδι.

Ο Κόλιν Έντουαρντ θα είναι απών από το συγκεκριμένο Grand Prix καθώς αναρρώνει μετά τον τραυματισμό που είχε στο τραγικό δυστύχημα με τον Σιμοντσέλι και την θέση του θα πάρει ο Τζος Χάγιες από τα αμερικανικά Superbikes.
Τέλος, Ο Καλ Κράτσλοου, ο έτερος της Tech 3, είναι μπροστά ένα μόλις βαθμό από τον Κάρελ Άμπραχαμ της Cardion ab Motoracing για τον τίτλο του Rookie of the Year, ενώ οι προετοιμασίες για τη σεζόν 2012 θα συνεχιστούν, καθώς το παραδοσιακό τεστ της Βαλένθια με τους κατασκευαστές θα ξεχωρίσει, με τα πρωτότυπα των 1000cc που θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου