Σελίδες

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Έρχεται το supermotard της Bimota

DB10 Bimotard

Ανάμεσα στα νέα μοντέλα που συγκέντρωσαν τα βλέμματα των επισκεπτών στην έκθεση EICMA ήταν και το πρώτο supermotard της Bimota με 95 ίππους.

Ο νέος εκπρόσωπος της μεγάλης κατηγορίας των supermotard έχει το έξυπνο όνομα DB10 Bimotard και διαθέτει τον ίδιο κινητήρα με το Ducati Hypermotard 1100 EVO. Δικύλινδρος, αερόψυκτος και με χωρητικότητα 1.078 κ.εκ., ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 95 ίππων. Οι ομοιότητες με το Hypermotard της Ducati είναι πολλές, ωστόσο, οι διαφορές δεν είναι αμελητέες.








Το κοστούμι του Bimotard, η ποιότητα και ο σχεδιασμός του, βρίσκονται στα επίπεδα με τα οποία μας έχει καλομάθει η ιταλική εταιρεία. Στα ίδια υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και ο περιφερειακός εξοπλισμός της μοτοσικλέτας. Οι αναρτήσεις είναι της Marzocchi, τα φρένα της Brembo, οι τροχοί της Marchesini, το τελικό της Zard, ενώ δεν είναι και λίγα τα κομμάτια από ανθρακόνημα.

Επιπλέον, χάρη στις επεμβάσεις των σχεδιαστών της Bimota στην πλατφόρμα του Hypermotard, το Bimotard είναι ελαφρύτερο κατά 4 περίπου κιλά (ζυγίζει 168 κιλά κενό), ενώ το ντεπόζιτο είναι μεγαλύτερο, με χωρητικότητα 13 λίτρων. Τέλος, η σέλα του Bomotard είναι λίγο χαμηλότερη από αυτή του supermotard της Ducati καθώς δεν ξεπερνά τα 820 χλστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου