Σελίδες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μια αφιέρωση για τον Loris Capirossi.

Ύστερα από 22 χρόνια στον χώρο του MotoGP, 344 Grand Prix, 29 νίκες, 63 εγκαταλείψεις, 99 βάθρα και τρεις τίτλους, ο Καπιρόσι τερματίζει την πλούσια καριέρα του και το woop.gr θυμάται.

Ο 38χρονος Λόρις Καπιρόσι, πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε μια χρονιά, που στιγματήσθηκε από το θάνατο Μάρκο Σιμοντσέλι.

Στην πίστη Ρικάρδο Τόρμο, όλος ο κόσμος του MotoGP, είπε «αντίο» στον Ιταλό αναβάτη με ξεχωριστό τρόπο, όπως εξάλλου αξίζει σε κάθε σπουδαίο.

Όμως, στη Βαλένθια ένας άλλος Ιταλός, ο Λόρις Καπιρόσι έβαζε τέλος σε μια καριέρα με αρκετές επιτυχίες, βάθρα και νίκες που τον τοποθετούν στους κορυφαίους του σπορ.



Γεννημένος στις 4 Απριλίου του 1943, στο Καστέλ Σαν Πιέτρο Τέρμε της Μπολόνιας, ο Λόρις συστήθηκε στον ξεχωριστό κόσμο του MotoGP, στις 25 Μαρτίου του 1990 στο Grand Prix της Σουζούκα.

Με την Honda αγωνίστηκε για δύο χρόνια στα 125cc, κατακτώντας ισάριθμες φορές τον παγκόσμιο τίτλο.

Έχοντας προίκα, 8 νίκες, 20 βάθρα και 382 βαθμούς, στη μικρότερη κατηγορία, το 1992 ο Λόρις ανεβαίνει κατηγορία με την Honda.

undefined

Στα 250cc, όμως η πορεία του δεν είχε την ιδανική αφετηρία όπως στα 125cc. Μέσα στη χρονιά εγκατέλειψε τρεις φορές, ενώ η καλύτερη θέση που πήρε ήταν η 5η, στο τελευταίο Grand Prix, στη Νότια Αφρική.

Το 1993, αν και ξεκίνησε με εγκατάλειψη στην Αυστραλία, κατάφερε να πάρει τρεις νίκες και τελικά να κατακτήσει την 2η θέση. Το 1994, κλείνει ο πρώτος του κύκλος στα 250cc, με την τρίτη θέση, για να έρθει την επόμενη χρονιά, το άλμα στα 500cc, πάντα με την ίδια ομάδα, την Honda.

Το 1996, αλλάζει ομάδα, πηγαίνει στην Yamaha, αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Παίρνει την καρό σημαία μόλις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, τερματίζει στην 10η θέση και το 1997 πηγαίνει στην Aprillia, γυρνώντας στα 250cc.

Την πρώτη χρονιά, με την Aprillia παίρνει την 6η θέση, ενώ την επόμενη σεζόν κατακτά ξανά την κορυφή – ύστερα από 7 χρόνια, ο Λόρις στέφεται ξανά πρωταθλητής.



Το 1999 επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και όπου γεύτηκε δύο τίτλους, την Honda. Καταφέρνει να πάρει την Τρίτη θέση και αφού μένει μέχρι το 2001 στις μικρότερες κατηγορίες, το 2002 το MotoGP του ανοίγει την αγκαλιά του.

Στην πρώτη του χρονιά, βγαίνει 8ος, την επόμενη 4ος, ενώ για άλλα δύο χρόνια κυμαίνεται στα μέτρια αποτελέσματα, βγαίνοντας 9ος και 6ος. Τελικά, Η καλύτερή του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία σημειώνεται το 2006, τερματίζοντας στην 3η θέση, με την Ducati: Ομάδα που έμεινε για άλλη μια χρονιά, στη συνέχεια πήγε στη Suzuki, έχοντας καταλάβει την 10η, 9η και 16η θέση, για να επιστρέψει στην Ducati ώστε να κλείσει την καριέρα του στο σπορ.

Ο Λόρις έβαλε τέλος σε μια καριέρα, αξιοπρεπέστατη, αφήνοντας το δικό του στίγμα στο ΜοτοG, ένα σπορ που πολλοί αγαπάνε, αλλά λίγοι έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν από μέσα.

Τελικός απολογισμός: 344 Grand Prix, 29 νίκες, 99 βάθρα, 63 εγκαταλείψεις και τρεις παγκόσμιους τίτλους.
Πηγή:www.woop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου