Σελίδες

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η Ducati Monster με πλαίσιο τιτανίου,

Γίνεται ελαφρύτερη έπειτα από παρέμβαση βελτιωτικού οίκου

Πρόκειται για τη γνωστή Ducati Monster, όμως εδώ ο βελτιωτικός οίκος Mostro Della Strada την εξέλιξε και της τοποθέτησε πλαίσιο από τιτάνιο, κάνοντάς την ελαφρύτερη κατά 18 κιλά.

Η StradaFab όπως ονομάζεται αλλιώς η εταιρεία, ειδικεύεται στην εξέλιξη και κατασκευή πλαισίων τιτανίου, αλλά και ανθρακονημάτινων μερών για μοτοσικλέτες. Στα χέρια του ιδρυτή της, Randy Martin, έπεσε και η Ducati, την οποία περιποιήθηκε δεόντως.

Η S4RS είναι τριών χρονών με μόλις 1000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, και αποτέλεσε την τέλεια βάση για το εγχείρημα του Randy ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για να αντέξει τις δυνάμεις του κινητήρα του Monster, το πλαίσιο τιτανίου που κατασκεύασε έχει παχύτερη διάμετρο από το κανονικό, ενώ βοηθά και στο αισθητικό αποτέλεσμα που ήθελε να πετύχει, με μια ελαφρώς πιο έντονη εικόνα.



Συνολικά το βάρος που εξοικονομεί το πλαίσιο τιτανίου είναι περίπου 50%, αφού ζυγίζει μόλις 6,8 έναντι 12,7 κιλών του κανονικού, ενώ συνολικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει και σε άλλους τομείς (π.χ. η βάση της σέλας είναι από ανθρακόνημα), η μοτοσικλέτα ζυγίζει πλέον 18,1 κιλά λιγότερο από την κανονική.



Έως και σήμερα η μοτοσικλέτα έχει λιγότερα από 1.600 αυθεντικά χιλιόμετρα, και είναι ίσως η μόνη στον κόσμο με πλαίσιο τιτανίου. Η StradaFab την πουλά για 32.500 δολάρια.

2 σχόλια: