Σελίδες

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ο Σίσσης στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ Moto3!

Ο Θανάσης – Arthur – Σίσσης, ο 16χρονος Ελληνο-Αυστραλός (και εγώ αναρωτιέμαι εάν ζούσε στην Ελλάδα θα είχε την ίδια τύχη?) υπέγραψε να τρέξει με την την ομάδα “Ajo Motorsport Team” για το 2012 στην κατηγορία Moto3, δίπλα στον πρώην οδηγό της Red Bull MotoGP τον τότε Rookie Βρετανό Danny Kent.
Οι επιτυχίες τους στις χρονιές 2011 και 2010 αντίστοιχα στο Rookies Cup, τους έδωσε το εισιτήριο στην εργοστασιακή ομάδα της KTM.

“Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, είπε ο Σίσσης.
“Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Έμαθα τόσα πολλά στο Rookies Cup. Ήμουν ένας οδηγός του speedway πριν και έμαθα τα πάντα για τους αγώνες ταχύτητας στο Cup. Γνωρίζω ότι το να αγωνίζεσαι σε μια κατηγορία GP είναι μια νέα πρόκληση, αλλά είμαι έτοιμος για αυτήν”.
Ο Σίσσης τερμάτισε 2ος στο Cup του 2011, πίσω από τον Lorenzo Baldassarri. Όμως ο 15χρονος Ιταλός είναι πολύ νέος για να τρέξει στα GP και έτσι θα μείνει και το 2012 στο Rookies Cup. Βέβαια όλοι θυμούνται ότι ο Θανάσης είχε κερδίσει 4 νίκες στους 14 Αγώνες, ενώ ο Ιταλός μόλις 2 και τελικά έχασε τον Τίτλο, ίσως λόγω του τεχνικού προβλήματος που είχε στον 1ο Αγώνα της Γερμανίας.
Σίγουρα έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στο paddock και δεν είναι τυχαίο ότι στο τέλος της Απονομής του Πρωταθλήματος στην Βαλένθια, ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Casey Stoner του έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια, την ώρα που ο απερχόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo του έδινε τις δικές του ευχές για το μέλλον.
Μάλιστα ο Θανάσης του είπε με θράσος:
“Οι Σπαρτιάτες είναι καλύτεροι από τους Ισπανούς”, όταν η συζήτηση πήγε στο ότι ο Lorenzo τρέχει με την περικεφαλαία των Σπαρτιατών στο κράνος του!

Πολύ καλή λοιπόν η κατάληξη του 2011 για τον Θανάση Σίσση και ελπίζουμε το 2012 να δώσει τις μάχες για τον Τίτλο Rookie of the Year, στην Moto3!
Πηγή:www.motograndprix.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου